top of page

3 participatieve workshops om het nieuwe Keymplein gestalte te geven

Wij hadden al aangekondigd dat de gemeente van plan is om het Keymplein opnieuw in te richten. Er werd een architectenbureau aangeduid dat plannen uittekent op basis van wat zowel de handelaars als inwoners hebben beslist tijdens de twee vergaderingen van vorige herfst.

Er is wel enig vlieg- en kunstwerk vereist om tot een compromis te komen voor een aantal punten verkeer, parkeergelegenheid, terrasjes, laadzones, materieel, speelruimtes, voetgangers- en ietswegen, de ingangen van galerijen aankleden, enz.

Alle opties staan nog open. Om het uitzicht van het toekomstige Keymplein vorm te geven, heeft het college van Burgemeester Schepenen een gespecialiseerd kantoor aangesteld om drie participatieve workshops te organiseren met vertegenwoordigers van de bewoners, de handelaars, specialisten… die aan het proces willen deelnemen en ook de vergaderingen kunnen bijwonen op 22/09/15 - 12/10/15 - 19/11/15 van 19 tot 22h.

Deze workshops moeten de keuzes uitklaren. Het resultaat zal op 12 januari 2016 in l’Espace Delvaux aan het grote publiek worden voorgesteld.

Wenst u aan deze workshops deel te nemen? Stuur dan uw kandidatuur voor 13 september 2015 (middernacht) naar placekeym@proximus.be of op 019.54.60.51.

bottom of page